Tuesday, 30 May 2017

Highlander Bukit Kutu 13km

Kompom repeat next year! 

Event : Highlander Bukit Kutu 2nd Series 13km
Date : 13 May 2017

Since event ni sabtu pagi, race kit pun belom collect so kitorg decide pegi tengah malam. Nak dijadikan cerita tengah duk isi minyak kat Shell Damansara sebelum masuk NKVE, kete aku takleh start. Hehhee bateri last tukar 14/9/2014 kau! Malam ni pulak laa tak boley nak start. So terpaksa patah balik umah tukar kete fuzzy. Thanks abg Shell sudi jump kete. Naseb laa kat Shell. Kalau dah masuk highway jenuhhh. 

Sampai pertak dalam pukul 230am. Sempat singgah drive thru Mcd Rawang makan double cheese burger. Sampai kat Pertak terus park kete dan tido. Kul5am nak bangun collect race kit. 
Guess what no kitorg no bape? Fuzzy 001 & aku 003. Nampak naa excited mase register. Jadik orang terawal pulak! Hahhaaaa

Start lari dalam pukul 730am. Dalam ke'mengantukan, berlari laa dalam pejam mata. Sampai 1st bridge, crew suh lalu ikut sungaiii! Say whattt, memula dah basah kasut. Silap laa sebab aku pakai kasut TNF. Benci jek berlari dengan kasut basah. Sampai 2nd bridge pun same, kene cross sungai jugak. Time ni dah tak boley elak dah. Air memang paras peha. 

Trek kutu best kalau tengah perform. Kalau tak kompom menyesal. Hinggakan kau lupe nak goreng telor laa jadiknya. Last aku naik kutu, masa tengah perform giler. Terasa terapong-apong naik kutu. Dan sebab itu laa aku join event ni. Konon nak test lutot!

The pacak. Termengah jugak laaa. 
Camping site. Sempat #ootd walaupun muke dah jahanam masa ni. Psiko melayan trek nak ke lata medang. Jauhhhh bak hang nak uturn! 

And finally. Finished within COT.  
Pewott penuh makan cheese cake yang sedap giler kat FL. Makan kat situ 4 ketul. Sempat tapau lagik 4 makan dalam kete. 
Tak sure gps aku lost mase record ataupun memang 16km. Dan yang paling best, kaki behave jek bila habis lari. And dah fully recover on the next day.

Harus laa, training kutu kat Semeru kann. Ahaks! 

No comments:

Post a Comment