Tuesday, 11 July 2017

Body Shop addicted!

Lamanya tak blog. Reason sebab malas jek. Hahhaaa tapi terasa terpanggil nak write something about Body Shop. The only brand yang aku suke giler dari dulu, kini dan sudah pasti selamanya. Boleh habis beratos tau shopping kat sini. Barangkali aku dah kene pukau setiap kali masuk Body Shop.

Selain jadik member, yang boleh kumpol point dan redeem setiap kali birthday month kita akan dapat less 25% discount dalam satu resit. So memang aku akan topup semua yang dah nak habis beli kat sini. Other than that, boleh dapat gives yang best kalau purchase more than bapa yang dorang promo kan tu. Best kann?

Aku ni jenis susah nak try benda baru. Lagik - lagik part skin care ni, or make - up especially. Sebab aku bukan jenis yang giler make - up pun. So kalau dah jumpa compact yang best tu aku akan continue beli jek tu sampai laa aku jumpa yang lain pulak. So as now, aku suke giler dengan all in one face base ni. Apply plak dengan brush yang lembut. Gituu! Terasa natural beauty kejap. Harga RM 89.90

Selain dari tu, aku suka product lip balm dari Body Shop ni. Sebab sangat sesuai. Yang pasti moist bila kat lips. Aku memang pastikan everytime pergi trip ade lip balm yang best. Harga RM29.90

Shampoo scrap care ni pun best. Rambut terasa ringan giler. Dah lama jugak aku stop guna shampoo ni but then bila rambut dah hantu kak limah baru teringat nak beli balik. Lately ni kan selalu pergi hiking trip dan aku perasan rambut makin kering, so kene kembali ke pangkal jalan dan jaga rambut. Rambut dah ler seceot. Kang botak jenuh plak. Hahhahaaa. Harga RM 52.00

Passion fruit shower is alwiz be my favourite! Tapi tak tau kenapa Body Shop dah discountinue. Sedeyyyy. Bau dia best kot. Sampaikan bila mandi kat Janda Baik aritu, ade orang mintak sikit kat bilik air sebelah. Mandi sebelah - sebelah bilik air. Hahhaa siap jerit nak shower sikit sebab wangiii. Now dah takde. Sobs. Harga RM 29.90

First time try Youth Liquid Peels. Tadik salesman tu sapu lembut kat tangan aku. Sekali all the daki's suma keluar. Termalu kejap. Terus tarik tangan dan cakap nak beli. Hahhaaa maklum laa asyik dengan outdoor jek sampai lupa nak manjakan diri. Naseb laa apply 2x seminggu jek, so maka nya boleh tahan lama laa kan. Tapi rasenya kalau nak cepat daki hilang dan puteh, aku nak try apply sehari sekali. Daki sekiloo woiii! Benda ni apply kat muka jek tau. Hahhaaa harga RM 125.00

Tadik kalau beli more than RM250, dapat pouch bag yang comeii! Which sebenarnya tadik nak dapatkan pouch jek pun kann. Sanggup spending more. Benciiii laaaaa. But still i love it!

Total damaged harini. RM 296.70 #pitammmm

Ok sekiannn!

No comments:

Post a Comment